Service en instellingen op de PC

Op deze pagina kunt je de gegevens vinden die je nodig hebt om gebruik te maken van de hosting service van je website en je email.


Helpdesk op afstand

Met één van deze twee knoppen kunt je ervoor zorgen dat wij met je mee kunnen kijken op je PC. Zorg dat je eerst telefonisch contact met ons opneemt op 077-3547792 alvorens je onderstaande programma‘s gaat gebruiken.
Meestal kies je voor de eerste knop, de tweede knop geeft ons meer toegang tot je PC.


Uw publieke IP adres is 54.196.26.1

Het type van je publieke IP adres is IPv4

Soms is dit nummer nodig voor support of voor specieke problemen.


Inloggen op je beheer-site


Uw privacy en de AVG verordening

De Algemene Verordening Gegevensbescherming is een EU maatregel om gegevens te beschermen en om vast te leggen wat er met je gegevens gebeurt. Graag vertellen we je wat wij doen met eventuele gegevens die we van je hebben: Wij zullen de gegevens nooit verkopen, weggeven of analyseren. Dus dat is makkelijk. We gebruiken de gegevens alleen voor het werk wat je ons vraagt. Bewaren doen we eventueel als dat nodig is, en alleen voor zolang het echt moet. Voorts zullen wij uiteraard de gegevens beveiligen tegen kwaadwillenden. Zoals in de EU maatregel staat, mag je altijd een onderzoek hier naar laten doen door een onafhankelijke deskundige. Zit er ergens iets niet goed, dan zal Griffioen dat zeker aanpakken en verbeteren, maar dat moet je ons dat wel melden.

Deze website gebruikt geen cookies, dus daar kun je en hoef je ook geen toestemming voor te geven. Je browsegegevens doen we niet verkopen en ook niet weggeven.


Instellingen voor email op de PC

Wij bieden onze klanten een mogelijkheid om email op te halen met behulp van het zogenaamde IMAP-protocol.
Dit wordt door veel email programma‘s ondersteund. Wij ondersteunen ook nog POP3.
Wij wijzen je op de bij het programma geleverde documentatie. Meestal kunt je daar vinden hoe je een email-account kunt aanmaken.

Voor email programma‘s moet je bij het maken van een email-account een paar zaken invullen:


Instellingen voor email op je Mobiele telefoon

Voor email programma‘s moet je bij het maken van een email-account een paar zaken invullen:


Instellingen voor inkomende e-mail

Instellingen voor uitgaande e-mail


Alternatieve instellingen voor e-mail

Hieronder zijn enkele alternatieve instellingen die je kunt gebruiken. Gebruik geen instellingen zonder versleuteling/beveiliging.


Instellingen voor Windows Live Mail

Kies bij het maken van een nieuw account voor de handmatige installatie.
Hieronder een foto van de pagina die je moet invullen met de instellingen.


Instellingen voor ftp

Voor ftp programma‘s moet je bij het maken van een verbinding een paar zaken invullen:


Instellingen voor je website

Wilt je de website aanpassen, ga dan met je browser (bijvoorbeeld de Microsoft Internet Explorer) naar de website: https://secure.opdepc.nl.

De gebruikersnaam en het wachtwoord wat je nu moet invullen, zijn hetzelfde als die van je (eerste) email adres.

Wilt je zien hoeveel gebruik er van je site wordt gemaakt? Dak kan via de knop aan de rechterkant: ‘Webgebruik bekijken‘. Aan de rechterkant staan nog enkele links om je te helpen bij het bijhouden van de website.

Webmail

Wilt je je email via een browser lezen? Dat kan. Kies de knop ‘webmail‘ aan de bovenzijde van deze pagina of meld jezelf aan zoals hierboven staat bij ‘instellingen voor je website‘ en klik linksboven op ‘Webmail‘. Het gebruik wijst zich vanzelf.

SPAM email

Ontvang je te veel reclame-emails of raak je juist "goede" emails kwijt, controleer dan je SPAM instellingen op: https://secure.opdepc.nl. Heb je zich aangemeld, kies dan voor de optie "SPAM instellingen". Daar staat beschreven hoe je het spamfilter kunt instellen.

Block lists

Wie email verstuurt wat reklame of virussen bevat, loopt risico om op de ‘zwarte lijst‘ te komen. Vaak gebeurt dat als je PC een virus of malware-programma heeft en je virusscanner heeft deze niet opgeruimd. Uw ontvangers kunnen dan email weren van PC‘s of internet aansluitingen die op de zwarte lijst staan. Hier twee tooltjes waarmee je (een deel van) de zwarte lijsten kunt afvragen om te zien of je er op staat:Heb je meer informatie of hulp nodig, stuur dan een email naar info@opdepc.nl en stel je vraag.